Φύλο – Ηλικία: Γίνονται δεκτά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από 6-16 ετών που κατανέμονται στους κοιτώνες ανάλογα με το φύλο και την ηλικίας τους.

Έναρξη: Η προσέλευση των παιδιών στο χώρο της κατασκήνωσης θα γίνει με ευθύνη των γονέων την ημέρα και την ώρα που θα ορίσουν οι υπεύθυνοι. Μετά την παράδοση των παιδιών, οι γονείς παρακαλούνται να αποχωρούν το συντομότερο δυνατόν.

Τηλεφωνική επικοινωνία: Η τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται ΜΟΝΟ από τα παιδιά προς τους γονείς. Στην κατασκήνωση υπάρχουν 4 καρτοτηλέφωνα που μπορούν τα παιδιά να επικοινωνούν με τους γονείς τους. Σε περίπτωση ανάγκης, η Γραμματεία της κατασκήνωσης επικοινωνεί με τους γονείς.

Κανόνες λειτουργίας κατασκήνωσης: Η ενδυμασία και εμφάνιση των παιδιών, γενικά και ιδιαιτέρως των κοριτσιών παρακαλούμε να είναι σύμμορφα με το χριστιανικό χαρακτήρα της κατασκήνωσης, γι’ αυτό παρακαλούμε ας μην υπάρξει απρεπή ενδυμασία (ραντάκια, κοντά μπλουζάκια και κοντές φούστες, καθώς και για τα αγόρια μακριά μαλλιά ή ιδιόρρυθμα χτενίσματα).
Παρακαλούμε τους γονείς να επιμεληθούν ιδιαίτερα πάνω σε αυτό το θέμα την βαλίτσα των παιδιών τους. Σε περίπτωση μη αρμόζουσας χριστιανικής συμπεριφοράς και κατόπιν ενημέρωσης του γονέα διατηρούμε το δικαίωμα να απομακρύνουμε το παιδί από την κατασκήνωση.
Επίσης δεν επιτρέπεται η κατοχή κινητών τηλεφώνων, καθόλη την διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, καθώς και η χρήση παντός είδους ηλεκτρονικών παιχνιδιών, λέιζερ, ΜΡ3 κ.τ.λ περιοδικά και γενικά οτιδήποτε δεν αρμόζει στο χριστιανικό πνεύμα της κατασκήνωσης.
Αν κάποιο παιδί δεν προσέλθει ή αποχωρήσει πριν την λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου, δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα χρήματα που έχει καταβάλει εκτός εάν καλυφθεί η θέση από τη λίστα αναμονής.