Η εκκλησία της Ριζούπολης (πρώην Γαλατσίου) δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1999. Ο Θεός ξεσήκωσε τις καρδιές κάποιων αδερφών που ήταν στην εκκλησία της Νέας Ιωνίας να ανοιχτεί ένα καινούργιο φύτευμα στην περιοχή του Γαλατσίου.

 Ο αδερφός Παναγιώτης Δουγέκος πρεσβύτερος της εκκλησίας της Νέας Ιωνίας μετά από φανέρωση και οδηγία από τον Θεό ανέλαβε να διακονήσει το έργο αυτό. history    Ο Θεός μας χάρισε στη λεωφόρο Πρωτοπαπαδάκη (αριθμό 56) μια ωραία αίθουσα στον δεύτερο όροφο και τα εγκαίνια της καινούριας εκκλησίας έγιναν τον Οκτώβριο του 1999. Ο Θεός αύξανε το έργο του και πολλές ψυχές προστέθηκαν στην εκκλησία. Η εκκλησία του Γαλατσίου είχε μία 12ετή παρουσία στην εκεί περιοχή, ζώντας πολλές ευλογίες αλλά και δοκιμασίες, κηρύττοντας το Ευαγγέλιο του Χριστού σε όλες τις όμορες περιοχές.

Όμως τον Απρίλιο του 2011 ο Κύριος αποφάσισε να μετατοπίσει τη νεφέλη του και με  θαυμαστό τρόπο οδήγησε την εκκλησία του στην περιοχή της Ριζούπολης. Τα εγκαίνια  της νέας αίθουσας έγιναν τον Μάιο του 2011 και εργάτες των εκκλησιών όλης της  Αττικής ήρθαν για να προσευχηθούν ο Κύριος να ευλογήσει το νέο αυτό ξεκίνημα.

 Σήμερα η εκκλησία βρίσκεται στην διεύθυνση Ηρακλείου και Βόλβης 1-3 και προσευχόμαστε ο Κύριος να ευλογήσει και να προσθέσει πολλές αθάνατες ψυχές στην ποίμνη του.